Van der Veken Juweliers - Unique Handmade Jewelry - Antwerpen

Frequently Asked Questions

Aarzel niet ons te contacteren op

+32 (0) 3 232 24 09

info@vandervekenjuweliers.be

 

Waar zijn de juwelen te koop?

Onze juwelen zijn te koop in onze winkel in Antwerpen. Voor de winkelgegevens klik hier.

Daarnaast kunt u ook geselecteerde juwelen uit onze collecties kopen via deze website.

Wat zijn de openingsuren van de winkel?

De winkel is van maandag tot vrijdag doorlopend open van 9u30 tot 17u30. Indien deze uren niet voor u passen ontvangen wij u met veel plezier op afspraak op zaterdag of buiten de uren.

Moet ik een afspraak maken als ik naar de winkel wil komen?

Nee, een afspraak hoeft niet. Het is echter wel aangeraden om op voorhand te bellen wanneer u wilt langskomen. Zo kunnen wij ons al voorbereiden en de juwelen die u zouden kunnen interesseren klaarleggen.

Uiteraard moet u wel een afspraak maken als u buiten de normale openingsuren wil langskomen.

Kan ik ook buiten de gewone openingsuren of in het weekend naar de winkel komen?

Ja. Neem hiervoor contact met ons op om een afspraak te maken.

Wat is het verschil tussen handwerk en andere productiemethodes?

In één woord: Kwaliteit. Wij maken elk onderdeel, hoe klein ook, volledig met de hand. Hierdoor kunnen we alles veel fijner afwerken en tot in de allerkleinste hoekjes, ook diegene die u niet ziet, alles mooi polijsten. En als wij zeggen dat we alles met de hand maken, dan bedoelen we ook echt alles. Als het voor het juweel bijvoorbeeld nodig zou zijn om schroeven te maken in goud of platina, dan maken wij die ook op de juiste maat in het juiste edelmetaal.

Andere productiemethodes gebruiken steeds een vorm van gietwerk. Wanneer edelmetaal in een mal wordt gegoten, ontstaan hier vaak luchtbelletjes. Dit maakt het juweel zwakker en kwetsbaarder voor breuk.

Wij gieten niets. Hierdoor zijn onze juwelen steeds massief en dus ook veel sterker. Bovendien zijn de juwelen zo veel krasbestendiger en slijten ze veel minder snel.

Hoeveel kost een onderhoud van mijn juwelen?

Het onderhoud van uw juwelen is gratis. Op voorwaarde dat u uw juwelen elk jaar binnen brengt om te laten nakijken.

Is een juweel op maat laten maken duurder dan een juweel uit de collectie te kopen?

Nee. De juwelen uit de collecties worden op dezelfde manier vervaardigd als de juwelen die op maat worden gemaakt.

Kan ik het atelier bezoeken?

Ja, ons atelier bevindt zich achteraan de winkel en is volledig omgeven met glazen wanden. Zo kunt u ongestoord onze meester-goudsmeden aan het werk zien.

Wat is Haute Joaillerie?

Haute Joaillerie is de naam die men geeft aan juwelen die volledig met de hand gemaakt zijn en een uitzonderlijk hoog niveau van afwerking vertonen. Deze juwelen worden gemaakt met de allerbeste materialen, zoals bijvoorbeeld zuiver platina, 18 kt. goud, diamanten met een zuivere kleur en helderheid en edelstenen met een diepe kleur.

Hoelang duurt het voor mijn juweel af is?

De leveringstermijn varieert sterk tussen 1 tot 8 weken. Dit hangt af van de complexiteit van het juweel, maar ook van de planning in ons atelier.

Wanneer u een bestelling plaatst, zowel in de winkel als online, laten we u steeds weten wanneer uw juweel ongeveer klaar zal zijn. Wanneer uw juweel klaar is, nemen we contact met u op.

Geven jullie garantie op jullie juwelen?

Ja. Elk juweel van Van der Veken Juweliers geniet een levenslange garantie, op voorwaarde dat u uw juwelen jaarlijks bij ons binnenbrengt om te laten nakijken.

Is het normaal dat mijn wit goud na een tijd geler wordt? Wat moet ik doen?

Ja. Wit goud is van nature licht gelig. Daarom wordt dit bedekt met een dun laagje Rhodium. Dit is een zeer hard wit metaal. Na verloop van tijd (1 tot 2 jaar) slijt dit laagje langzaam weg, waardoor het juweel een licht gele tint krijgt. U moet uw juweel dan opnieuw laten voorzien van een laagje Rhodium. Dit heet rhodiëren.

Hoe moet ik mijn juwelen onderhouden?

  1. Draag uw juwelen nooit als u zwaar werk moet doen. 
  2. Draag uw juwelen nooit als u schoonmaakt. Sommige zuren kunnen het goud aantasten.
  3. Bewaar uw juwelen altijd apart. Zo vermijdt u krassen. Bewaar ze bij voorkeur in de originele doos waarin het juweel werd geleverd.
  4. Reinig al uw juwelen regelmatig.
  5. Laat uw juwelen jaarlijks nakijken.

 

Reinigen

 

  1. Maak een sopje van warm water en zeep. Houd bij de keuze van de zeep rekening met het soort edelsteen. Diamant, robijn en saffier zijn harde stenen en kunnen een stevige zeep verdragen. Smaragd, aquamarijn en morganiet zijn brozer en moeten daarom met een zachtere zeep gereinigd worden.
  2. Gebruik een oude tandenborstel (liefst een elektrisch exemplaar) om zeepsop op het juweel aan te brengen en te reinigen. Concentreer u vooral op de zettingen rond de stenen.
  3. Spoel het juweel grondig om alle zeep en vuil te verwijderen. Droog vervolgens bij voorkeur met een haardroger.

Wat bepaalt de prijs van een diamant?

De waarde van een diamant is afhankelijk van de 4 C’s: Carat (gewicht), Colour (kleur), Clarity (Helderheid) en Cut (slijpsel). Elke diamant wordt beoordeeld op deze vier eigenschappen. Om hierover meer te weten klik hier.

Wat is het verschil tussen wit goud en platina?

Wit goud en platina zien er op het eerste zicht hetzelfde uit. Toch zijn er belangrijke verschillen. Wit goud is van nature licht gelig. Daarom wordt dit bedekt met een dun laagje Rhodium, een zeer hard wit metaal. Dit heet rhodiëren. Na verloop van tijd (1 tot 2 jaar) slijt dit laagje langzaam weg, waardoor het juweel een licht gele tint krijgt. U moet uw juweel dan opnieuw laten voorzien van een laagje Rhodium.

Platina is wit van nature en hoeft dus niet gerhodiëerd te worden. Bovendien is het een enorm hard metaal en daarom veel slijtvaster. Platina behoeft dus ook minder onderhoud dan wit goud.

Wat moet ik doen als mijn ring niet past?

Als uw ring niet past kunnen wij de maat snel veranderen. Als u niet naar de winkel kunt komen, neem dan contact met ons op.

Kan ik ook telefonisch of via e-mail een juweel op maat laten maken?

Ja, het gebeurt regelmatig dat klanten die geen tijd hebben om naar de winkel te komen of in het buitenland verblijven ons opbellen of mailen met de vraag om een juweel te maken. Wij maken dan enkele ontwerpen en een offerte.

Moet ik verzendingskosten betalen?

 Nee, wij verzenden uw bestelling wereldwijd gratis.